På fyra hjul vid Göteborgs hamninlopp

Nu när värmen äntligen kommit är det dags att ta fram min citybike el, jag har en herr- och dammodell i garaget. Fördelen med en elcykel är att du slipper trampa hela tiden. Cykelns elmotor gör det möjligt att få extra hjälp med trampandet och du kan vila ut en stund och bara njuta av omgivningen.

Innan jag skaffade en citybike el, hade jag en herr och damcykel i garaget. En cykel är praktisk för mig varje gång jag ska åka med tåget in mot Göteborg. Avståndet till tågstationen är 3 kilometer. Med cykeln kommer jag snabbt till hållplatsen och sparar många minuters promenerande. Tåget går relativt snabbt, jag är inne i centrala Göteborg efter 30 minuter på tåget.

Göteborg är en stad där det är lätt att ta sig fram med lokaltrafiken eller en cykel. En bristande planering av gator för biltrafik i kombination med för lite parkeringsplatser gynnar miljötänket i staden. Att det ständigt pågår gatuarbeten i Göteborg gör det inte lustfyllt att köra bil i staden heller. En citybike med elmotor är smidig när du vill ta dig runt i Göteborg. Ta gärna med ett cykellås om du är rädd att någon kanske vill stjäla din cykel.

På Hisingen byggs mycket bostäder och företagsfastigheter. Den mest kända byggnaden är nog Karlatornet, som blir stadens stolthet vad gäller lyxboende.
Vid Arendal finner du flertalet rederier som lassar och lossar gods från Göteborg till världens alla hörn. Ett stenkast ut ligger stoltheten Älvsborgs fästning som har fungerat som ett skydd vid inloppet mot Göteborg ända sedan medeltiden.

På andra sidan älven finner du Klippan och välkända Röda sten. Röda Sten ligger vid Älvsborgsbrons södra fäste och är en rödmålad sten och även namnet på området kring Klippan. Röda Stens konsthall visar samtidskonst och öppnade under 1990-talet.

Från Röda Sten har du nära till charmiga Majorna och Masthugget.

Kommentarer är stängda.