En värmande jacka till promenaden

Vädret har blivit fint så det är dags att ge sig ut på en promenad i skogen med fika. Ser på termometern att det är kallt så jag kommer behöva en jacka och kanske en fleecetröja som värmande underplagg. Dessvärre är det brist på dessa plagg i min garderob och jag kommer behöva köpa nya fritidskläder, ska kolla om det finns några plagg på https://www.p4h.se/.

Det är lite kort med tid, så idag får jag lösa promenaden i kylan med en tjock tröja, underställ och regnjacka. Förhoppningsvis hittar jag framöver en värmande jacka på nätet, antingen hos P4H eller en liknande näthandlare som har ett bra utbud av värmande jackor i sortimentet.

Ska brygga en termos kaffe, smöra ett par mackor och packa ned en chokladkaka innan jag ger mig ut på promenad. Planen är att jag ska promenera längs en skogsslinga norr om Göteborg med omgivande sjöar. Längs slingan finns ett par vindskydd där du kan stanna till för en paus och fika. Området är väldigt fint och populärt så här års. Under sommaren är vi ett gäng som cyklar mountainbike i detta skogsområde och det är ganska perfekt med sina cykelslingor som löper på ett par mil längs området.

På våren blir det en del fiskande för min del. Har ett fiskekort som gäller i sjöarna kring Borås. Det blir mest abborr- och gäddfiske. Ska jag vara ärlig varierar fiskelyckan rätt mycket från år till år. Förra året fick jag ingen fisk alls, men å andra sidan blev det bara 3 fisketurer totalt så det är förståeligt.

Utöver fiske så är jakt en favoritsyssla. Jagar mest älg och fågel i norra Sverige. Har en stuga strax utanför Kiruna där jag även är med i ett jaktlag. Älgkött är nog bland det godaste jag vet. I år hörde jag att det varit en del björn i området där vi jagar.

Kommentarer är stängda.