Grossist kläder skapar diskussion online

På den här bloggen försöker jag som sloganen säger ”Avla fram sannigen”, men finns det verkligen en objektiv sanning? Vissa som läser detta inlägg nu sitter säkert och tänker ”Ja det finns objektiv sanning, 1+1=2, regnet faller uppifrån och nyår infaller en vecka efter julafton.”. Det är inte dessa ”sanningar” (som jag mer skulle klassa som fakta) jag syftar till när jag skriver objektiv sanning, jag syftar så klart till situationer eller händelser där flera parter inte kan komma överens om vad som har hänt, med andra ord vad som är sanning. Sådana exempel kan man hitta i alla de miljontals om inte miljardtals diskussioner, gräl och andra interaktioner som vi människor har tagit del i genom historien.

En av de senaste diskussioner som vi som ”ledare” för planeten Jorden har haft är vilken färg en klänning på en bild har. Vissa säger att den är guld och vit, andra säger att den är svart och blå. Vad som för en av parterna är sanning är för de andra parterna osanning. Båda positionerna i argumentet anser sig ha rätt till sanningen, men så kan det ju inte vara, klänningen kan ju bara ha en färgkombination, inte två.

Att gräla över vad ett par grossist kläder har för färg är nog höjden av löjlighet, men ändå gör vi det, varför? Jag tror det är för att vår vilja att ha rätt överväger förståndet att inse att gräla om ett klädesplagg är löjligt. Då vi också är ett socialt djur drar vi oss att prata och diskutera med andra människor.

Svaret på gåtan vad klänningen har för färg är att den är svart och blå, klänningen som var på bilden såldes inte ens i guld och vitt.

Jag hoppas ni som läser detta inlägget har fått nytta av det i form av nya idéer och tankar, kunskap är något att sikta mot.